fbpx
Select Page

SOL, STRAND, SAND OG VAND

IMG_7511
sol-strand-sand-og-vand1-1030x684
sol-strand-sand-og-vand2-1030x687
sol-strand-sand-og-vand3-1030x773
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
sol-strand-sand-og-vand7-1030x1030
DCIM100MEDIADJI_0029.JPG
sol-strand-sand-og-vand8-1030x1030
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.

Der er registreret 11 afmærkede badestrande på Himmerlands Vestkyst, men med ikke færre end 90 km kystlinje, er der reelt langt flere hyggelige og badevenlige strande, hvor du og familien kan slå jer ned til nogle timers dasen i solen og en svalende tur i bølgen. Nogle steder er stranden dækket af småsten, andre steder af muslingeskaller; men mange steder er der fine sandstrande, og man skal sjældent mere end et par meter ud i vandet, før der er blød og behagelig sandbund. Hvis du ikke har lyst til at stavre over stenene i vandkanten, så find en af kystens mange badebroer, som i øvrigt er geniale til ungernes netfiskeri af krabber, rejer og småfisk. Husk spand og speedos. I Løgstør findes et skønt havnebad, som er vældigt populært om sommeren, men hvis du har små badeglade børn med på turen, er den lavvandede strand ved Trend et bedre valg. Både store og små kan glæde sig over, at vandtemperaturen i fjorden sommeren igennem konsistent ligger et par grader højere end ved Vesterhavet. Det lune vand, de blide bølger og den betragtelige afstand mellem parasollerne gør ikke strandoplevelsen ringere.

Find flere solrige oplevelser på VisitVesthimmerlands hjemmeside.

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.