fbpx
Select Page

MUSLINGEBYENS HISTORIE

@anjaschadler
bosaetning-logstor-5
muslingebyens aktivieter
madfoto1
logstor_muslinger
vaegterlaug
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

I gamle dage blev byens borgere beskyttet af Muslingebyens vægtere, som gik deres daglige rute og råbte klokkeslæt og sang vægtervers. Den oplevelse kan du også få på bestemte ugedage sommeren igennem, hvor vægterne i fuldt udstyr fortæller røverhistorier og anekdoter fra gamle dage. En mere nøgtern gennemgang af Muslingebyens og Limfjordens historie kan du få på Limfjordsmuseet, hvor du også kan opleve Danmarks længste museumsgenstand og et af Nordjyllands syv vidundere. På museet kan du besøge et bådebyggeri og overvære restaureringen af Løgstørs gamle lodsbåd, Lodsen, og se den store samling af historiske fjordfartøjer. Som navnet, Muslingebyen, antyder, indgår muslinger i en væsentlig del af byens gastronomiske og kunstneriske udtryk, fx i Havneatelieret og Galleri Fiskehuset på Kunstnertorvet og på flere af byens restauranter. I løbet af sommeren kan du opleve den hyggelige og festlige stemning på havnen – ikke mindst når Muslingebyen slår dørene op til Muslingehøstfest i april, Muslingefestival i juli og Maritim Festival i september – så summer byen af mere liv end nogensinde tidligere i sin 500-årige historie

Læs mere på de kreatives legeplads og Limfjorden- sælernes badeland.

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.