fbpx
Select Page

Vesterbølle er en meget gammel landsby, som menes at have historie helt tilbage til vikingetiden.

Byens ældste bygning er vores kirke. Den ældste del, skibet og det meste af koret er bygget sidst i 1100-tallet. Tidligere havde kirken tilnavnet Himmerlands Domkirke.

Vesterbølle blev i 2003 udpeget af Viborg Amt til at være en kulturhistorisk bevaringsværdig landsby, blandt andet fordi de fleste af de mange gårde i byen er blevet indenfor byskiltene og derved ikke flyttet ud på marken – det er noget helt særligt og skal derfor bevares.

Den helt store samlingskraft i Vesterbølle, arrangementet ’Levende Landsby’, finder hvert år sted den første weekend i august. Her får gæsterne et indblik i hvordan tilværelsen i vores landsby var i gamle dage. Her er alt fra gammeldags høst – med gamle redskaber som blandt andet le, slåmaskine og jyske heste, til klipning af får og børnelege. Som der siges i videoen, siger vores turister, som kommer her til landsbyen, at de føler at pulsen falder og at alt foregår i et mere roligt tempo.

Da kommuneskolen blev nedlagt i 1983, startede Vesterbølle Efterskole i bygningerne i samme år. I dag har skolen plads til 92 elever, og med profilområderne som volley og idræt, musik og teater, kunst og design, og friluftsliv er efterskolen et godt aktiv for vores landsby.

Fra Vesterbølle kan man vandre ad Lerkenfeldt Ådalstien til Gedsted og Gl. Ullits. Det er lokale ildsjæle, der har stået for etablering af stien. Stien går gennem nogle af de smukkeste og mest interessante steder i ådalen. Undervejs får man adgang til spændende natur- og kulturfortællinger om området. Folder med kort over stien og interessepunkter kan hentes ved at klikke her.

”Vi synes vi har et godt sammenhold i Vesterbølle – blandt borgere som altid har boet i byen og nye tilflyttede børnefamilier” – udtaler de lokale fra Vesterbølle.

Oplev også:

  • Fredede jorddiger på Holmen
  • Julemarked afholdt af Levende Landsby
  • Gammeldaws æblepresning

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.

Map with ID 6 not found