fbpx
Select Page

Vester Hornum er en landsby, hvor sammenhold og viljen til fællesskabet står øverst på podiet. Byen har et helt fantastisk foreningsliv, hvor der findes noget for enhver smag. Der er blandt andet både håndbold, fodbold, badminton, løbeklub og gymnastik og en biavlerforening – så det at mødes på kryds og tværs i byen vægtes højt.

I 2018 sørgede borgerne for købmandsbutikkens overlevelse, ved at købe anparter i selskabet som nu ejer bygningen og inventaret – dertil har en ny købmand lejet sig ind i lokalet og driver Min Købmand, så dagligvarehandlen stadig består i landsbyen.

Naturen omkring Vester Hornum har et kuperet terræn med både skov og bakker. Bakkerne er om sommeren dækket af utroligt smuk lyng, hvilket om vinteren visner og bliver chokoladebrunt, dertil har bakkerne i byen fået kaldenavnet Chokoladebakkerne. Byens FDF-spejdere ejer området og benytter det derfor flittigt. Desuden finder mange af byens borgere vej til bakkerne om sommeren, hvor en gåtur i den dejlige natur er helt fantastisk. Om vinteren er det byens børn som mest benytter sig af det bakkede landskab, da det siges at Chokoladebakkerne er de bedste kælkebakker i området.

I byen holdes der mange fester hele året for at knytte bånd mellem borgerne. Der er blandt andet tradition for den årlige byfest i maj, Sankt Hans, fastelavnsfest i FDF-huset og spaghettigudstjenester.

Rummeligheden viser sig at være DNA’et i Vester Hornum. Her er der plads til alt og alle, og det er vigtigt for byens borgere at alle føler sig velkomne. Tilflyttere fra alle hjørner af verden skal være mere end velkommen i byen, og foruden det fantastiske foreningsliv byder byen også på egen folkeskole og kirke. 

Oplev også:

  • Vester Hornum Kirke

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.