fbpx
Select Page

Hærvejens naturskønne rute fører de mange pilgrimme til Testrup. Her går de over Lerkenfeld å og videre gennem Testrupgaard skov og ud til byens smukke kirke. Testrup Kirke og området omkring er et spændende og historisk sted. Rundt kirken kan der ses de mange ruiner af hospitalskirken som indtil 1748 stod her. Hospitalskirken kan dateres tilbage til middelalderen, hvor det foruden også fungerede som hospice for syge og ældre og hvor de vandrende kunne få et måltid mad. I dag står kirken tilbage med det oprindelige kor og et enkelt fag fra skibet og fungerer som områdets Sognekirke.

Blandt ruinerne findes også resterne af Testrup Kloster, som menes at være et stenhus hvor bispen Thorlav boede og hvor munke fra Viborg Domkirke som hjalp til på hospitalet, også opholdt sig. Testrup Gl. Skole, som i dag fungerer som forsamlingshus og herberg med 11 sengepladser, er hele områdets samlingspunkt. I videoen ses de indbydende træbjælke shelters med i alt 24 sovepladser og tilhørende bålsted, som pilgrimmene også har mulighed for at overnatte i. Her kommer folk fra alle nationaliteter; som italienere, nordmænd og danskere – historierne som deles her, er noget helt særligt.

Hvert år samles omkring 100 mennesker, lokale som rejsende, til den store Sankt Hans fest ved den gamle skole, her nydes en aften med fællesspisning, bålhygge, nabosnak og samvær.

”Vi synes vi har meget at byde på her i Testrup”  – Lis Haugaard, lokal ildsjæl

Oplev også:

  • Sankt Sørens Helligkilde
  • Sporet ved Testrupgaard
  • Den årlige pilgrimsvandring

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.