Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_admin_bar_init' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
meetthelocals Strandby - Himmerlands Vestkyst
Select Page

I Strandby er kunsten det helt store omdrejningspunkt. Her er alt fra trækunst til keramik og kunstmalerier med mere. Man bliver budt velkommen til byen af kunsten på byportene ved de tre indfaldsveje, hvor lokale kunstnere har udtrykt sig på hver deres måde. Desuden er kunsten også at finde rundt i byen, som den 170 cm høje keramikkrukke, som står ved kirken. Krukken er lavet af den lokale keramiker Askel Krog, som desuden kom i Guinness Rekordbog i 1991 for at have drejet verdens største hånddrejede krukke på 3,19 m.

Strandby er en aktiv by, med meget liv og mange arrangementer. Hvert år afholdes blandt andet høstfest, stort julemarked, Sankt Hans og herremarch i byen – hvilke alle er velbesøgt, både af lokale og andre i området.

Byen har, som noget specielt, et museum hvor danske militæruniformer er udstillet. Den private samling har stået på i over 40 år og består af cirka 400 uniformer, hvoraf over 220 af dem er udstillet på figurer. Næsten samtlige modeller fra hæren fra 1885 til i dag er at finde i udstillingen.

Strandbyhallen er hele byens sportscentrum. Her er både volleyball og badminton, og hallen benyttes af mange foreninger. Der er ydermere tilhørende fodboldbaner. Det er også i hallen af mange af de store arrangementer i byen afholdes.

Desuden er der i byen en økologisk grøntsagsmand, Tonny van Lankveld, som sælger sine grøntsager med mere i boder i byen. Landbruget leverer grøntsager til flere store selskaber som f.eks. Skagen Food.

Oplev også:

  • Strandby Kirke
  • Skolestenen ved Strandby Kirke

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_admin_bar_render' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287