Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_admin_bar_init' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
meetthelocals Simested - Himmerlands Vestkyst
Select Page

Simested ligger lunt mellem de smukke Hverrestrup bakker med de talrige historiske gravhøje mod nord og mod syd den idylliske ådal med Simested Å, som snor sig gennem landskabet fra øst mod sydvest.

Simested Å er et af landets bedste vandløb med havørreder. Åen strækker sig over 50 km fra udspringet lidt syd for Rold Skov til udløbet i Hjarbæk Fjord. Åen er omkranset af enge, lyng- og kratbevoksede dalsider. Åen bliver brugt af mange fiskere i hele sæsonen, og er specielt kendt for de rigtig store ørreder.

Hotel Simested Kro er et af byens helt store aktiver. Det er en klassisk dansk kro, og det siges at alles livretter kan fås i restauranten. Førhen mødtes man til bal på kroen, men i dag er det den gode danske mad som er i centrum. På kroen er der plads til alle slags besøg, alt fra den romantiske middag, den store familiefest til et stop for en busfuld sultne turister.

Hele byens samlingssted er idrætshallen, med navnet Østhallen. I 1987 blev hallen for første gang taget i brug – efter blandt andet stor hjælp fra lokale frivillige med at bygge den. Igen i 2012 var de lokale ildsjæle igen klar til at hjælpe med at udvide og renovere Østhallen.

I dag er der altid fuld fart på i hallen, hvor de lokale fra området sammen dyrker gymnastik, basketball, volleyball, linedance og meget mere. Foruden sporten, bliver hallen flittigt brugt til arrangementer, møder og fester.

De lokale siger selv om området:
”Uanset hvorfra man har sit udgangspunkt, er der ikke langt til en storslået naturoplevelse. I det hele taget et prægtigt område med mange muligheder for at bo og leve meget centralt i det skønne Himmerland.”

Oplev også:

  • Stationsbygningen
  • De tre vogterhuse
  • Simested Kirke

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_admin_bar_render' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287