Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_admin_bar_init' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
meetthelocals-overlade - Himmerlands Vestkyst
Select Page

Overlade er en by der blev grundlagt af munkene på Vitskøl Kloster. En dejlig lille landsby beliggende kun 3 kilometer fra Limfjorden og Vitskøl Kloster.

Overlades borgere har ry for at have et godt fællesskab i både medgang og modgang.

Der er mange eksempler på, at indbyggernes fælles front har givet gode resultater. Dels gennem en række aktive foreninger og en årlig byfest, hvor land og by mødes. Et såkaldt udviklingsværksted i 2003 satte fornyet skub i nye tiltag, som blandt mange andre ting resulterede i en flot rekreativ sti omkring Katmosen, som er et flot naturområde i byens sydvestlige hjørne. Borgerforeningen har overtaget den tidligere sparekassebygning og indrettet Bog-Cafe, internet- cafe og Lokalhistorisk Arkiv har lavet udstilling og arbejdsværksted.

Byen har i nyere historie haft et rigt forretningsliv med flere mejerier, smedjer, bagerier, slagteriudsalg, cykelforretning og meget andet – bl.a. også en kro der nedbrændte i 1984. Som mange andre mindre byer er nogle af disse forretninger gennem tiden forsvundet, og i dag har byen en driftig Dagli’brugs og håndværksforretninger.

En anden vital del af byens liv er Friskolen og Børnehuset. I 1988 blev en minihal bygget, og bruges af skolen, foreninger og til forskellige arrangementer.

Midt i byen ligger kirken som et minde fra Overlades tidligere tilhørsforhold til det hedengangne Bjørnsholm Sogn. Kirken er indviet i 1916, men inventaret stammer fra kirken på Vitskøl Kloster og er derfor meget ældre.

Overlades placering midt imellem byer som uddannelsesbyen Aars og handelsbyerne Farsø og Løgstør gør den til et attraktivt sted at bo.

Det er ikke kun fordi, det rimer, at man siger: ”I Overlade bor de glade!”

Byen har desuden ca. 500 indbyggere – men Overlade sogn tæller endvidere byen Borregård og Trend samt områderne Falde, Munksjørup, Sønderlade og Padkær med, hvor der i alt er 1100 indbyggere.

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_admin_bar_render' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287