Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_admin_bar_init' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
meetthelocals Østrup - Himmerlands Vestkyst
Select Page

Østrup er en gammel stationsby, hvor togbanen åbnede tilbage i 1893. Efter banen lukkede i slutningen af 90’erne, valgte man at tage sporet op i 2006 og anlægge cykel- og vandrestien Himmerlandsstien. Naturanlægget langs stien blev indviet i 2012 og det bliver nu benyttet flittigt af både beboerne i landsbyen, men også af alle dem som finder vej forbi Østrup ad Himmerlandsstien. Naturanlægget er om sommeren et blomsterhav uden lige, og her er alt hvad en naturelsker kan ønske sig.

Foruden den lækre sommernatur, kan man ved stien finde byens Tarzanbane, der er en fantastisk naturlegeplads, som både børn og unge mennesker gør glæde af. Ved Tarzanbanen er der tog-shelters, som også er at finde på listen over shelters i Danmark – de er til fri afbenyttelse og derved gør det muligt for vandrere at overnatte på Himmerlandsstien – en populær strækning på den historiske pilgrimsrute Hærvejen.

Byens beboere ser byen som en meget aktiv landsby med et væld af foreninger, bl.a. indenfor fodbold, gymnastik, petanque, håndbold og badminton

Foruden de mange muligheder for sport, mødes byens beboere også til de mange arrangementer som finder sted i byen. Her er der blandt andet tradition for byfest i forbindelse med Sankt Hans, høstgudstjeneste i det fri, øl-/vinsmagning, fastelavn, julemarked og julefrokost.

Der er altid en mulighed for hyggeligt samvær, og det bliver værdsat højt i Østrup.

”Østrup er et rigtig godt sted at bo – her er højt til loftet, her er masser af natur, her er plads til alle.” – Heidi Glerup, lokal ildsjæl.

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_admin_bar_render' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287