fbpx
Select Page

Landsbyen Hyllebjerg er en by hvor sammenholdet er vægtet højt. Her mødes de lokale til de årlige spis-sammen aftener én gang både om sommeren og om vinteren. Udover de traditionelle spis-sammen aftener mødes de flittigt ved bålhytten i mange forskellige anledninger. Det er et sted hvor der holdes hyggelige fester, både mellem de lokale, men også individuelt med deres familier og venner. Folk udefra kan også bruge hytten til både at lave mad over bål, men også som overnatningssted på en vandretur i den dejlige omkringliggende natur.

Beboerne i byen har flere traditionsrige dage, både fastelavn, julehygge og nytårskomsammen er noget de deler i byen. Til jul har de et arrangement for børnene hvor julemanden skal findes den 1. søndag i advent. Efterfølgende er der gløgg og æbleskiver for alle deltagende i byen. Til nytår er det tradition med en gåtur i naturen nytårsaftensdag og efterfølgende ønskes der et lykkebringende nytår, hvor der skåles i champagne.

Blot en 1 kilometer fra bålhytten finder man Trend Å, som er velkendt for rigtig gode fiskeforhold. Her fanges store ørreder – og i byen har fiskeriforeningen et hus hvor der er rig mulighed for at rense sine nyfangede fisk ved rensebordene bag huset. Huset kan foruden også lejes af de lokale, hvis der evt. skal holdes fest. Huset benyttes som samlingssted for lystfiskerne, og her er der altid mulighed for at få en kop friskbrygget kaffe.

Naturen omkring byen er meget varieret, med både skov, mose, sø og hede. Naturen er tilfredet det offentlige til varetagelse af de landskabelige, naturmæssige og kulturhistoriske hensyn. En dag kan med glæde nydes i denne smukke natur.

Beboerne i Hyllebjerg beskriver selv byen som en dejlig lille by, hvor der er plads til alle og hvor sammenholdet er helt fantastisk.

Oplev også:

  • Hyllebjerg Kirke

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.