fbpx
Select Page

Hornum har utrolig meget at byde på og de lokale praler med, at hvis der er noget, man ikke finder i Hornum, er det fordi, det ikke er nødvendigt.

En spændende by, som bestemt er et besøg værd, uanset du kommer i bil, via hærvejsruten eller tager bussen til byen.

Her finder man noget til alle aldre og alle interesser. Hornum byder blandt andet på Jernbanemuseum, Lokalhistorisk Arkiv, folkeskole med overbygning, gallerier, blomsterbutikker, modeljernbane, gammel rebslageribygning, Dagli’ Brugs med post og apotek, kulturhus, kro med hjemmelavet mad, cafe, kirke, rideskole og et væld af aktive foreninger samt fritidsaktiviteter.

Hornum er byen, hvor Bølle Bob blev født og stadig har hjemme. Gunnar Geertsen opdigtede den fiktive figur i forbindelse med udgivelsen af de velkendte Bølle Bob sange, der blev sunget af Hornum Koret, der ligeledes blev dannet af Geertsen. Ved Bølle Bob Banen – hele byens legeplads med både trampoliner, et væld af smukke blomster og Vesthimmerland kommunes længste svævebane – har Geertsen fået sin egen plads: ”Gunner Geertsens Plads” og byen markedsfører sig i dag bla på Bølle Bob figuren med legeplads, gavlmaleri og egen vin.

Hvert år afholdes det store Septembermarked, kendt som byens hestemarked, der er Hornums byfest. Her står en hel uge i fællesskabets ånd. De forskellige foreninger går sammen om at skabe rammerne for byfesten og hjælpende kræfter fra de mange frivillige gør, at det år efter år altid er en succes. Et tilløbsstykke, hvor folk fra nær og fjern mødes for blandt andet at opleve kræmmermarked, revy, bankospil, bilboksning og festlige aftener i byens markedshal.

Oplev også:

  • Truckshow
  • Torveaften
  • Sankt Hans
  • Julearrangementer
  • Fællesspisninger
  • Foredrag
  • Kulturelle indslag

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.