fbpx
Select Page

På vej ind i landsbyen Gedsted fra Aalestrup mødes man af den store silo hvor byens vartegn geden og en farverig isfugl pryder smukt på siderne. Kunstværkerne er lavet af den internationale kunstner Joram Roukes fra Holland.

Gedsted er kendt for sin familieejet møbelfabrik Getama, som producerer kvalitetsmøbler og som har samarbejdet med blandt andet Hans J. Wegner og Nanna Dietzel. Netop på grund af den lange møbelhistorie har Gedsted Beboer & Erhvervsforening fået indrettet et nyt vartegn; den store stol beliggende i midtbyen. Som samlingspunktets navn ’Under Stolen’ indikerer, vil det være muligt at søge ly under stolen ved opsatte borde og bænke.

I Den Gamle Foderstof er ostebutik, ismejeri og butik samlet under samme tag. De fokuserer på lokale produkter, og derfor er Thise Mejeris produkter også at finde i butikken, da det lokale Gedsted Mejeri producerer eksempelvis oste i samarbejde med Thise Mejeri. Ismejeriet tager udgangspunkt i sæsonens smagsgivere og isen bliver produceret i italiensk stil. På bygningens 1. sal er caféen at finde – her er der tid til at slappe af og nyde de lækre delikatesser, herunder osteplatter, tapastallerkener, burger eller en sandwich. Dertil serveres diverse drikkevarer som Peter Larsen kaffe og the, håndbrygget øl og hjemmelavet saft fra Staarup Haandbryg, lemonader, italienske vin og meget mere.

I over 30 år har skolen været et kulturelt samlingssted, hvor der hver måned fra september og til maj er fællesspisning med efterfølgende kulturelt indslag, arrangør er Vennepunkt, som er en sammenslutning af repræsentanter fra flere af byens foreninger. Fra maj til september er der hver uge fælles grill i anlægget.

Til børnene er der blevet lavet en super lækker musisk legeplads ved skolen med blandt andet gynger og rutsjebane. Legepladsen er fuld af musikinstrumenter, da skolens profil er musik.

Fra Gedsted kan man vandre ad Lerkenfeldt Ådalstien til Vesterbølle og Gl. Ullits. Det er lokale ildsjæle, der har stået for etablering af stien. Stien går gennem nogle af de smukkeste og mest interessante steder i ådalen. Undervejs får man adgang til spændende natur- og kulturfortællinger om området. Folder med kort over stien og interessepunkter kan hentes ved at klikke her.

Hvert år afholdes byfesten Gedeskæg, hvor der er mange forskellige aktiviteter, som revy, løb, kunstudstillinger, tombola, madarrangementer, Halbal og meget mere.

”Hvis man vil sammenholdet og fællesskabet – så er der rig mulighed for det her i Gedsted” – Doris Lauritzen, lokal ildsjæl.

Oplev også:

  • Historisk klokkespil fra 1757 spiller hver dag klokken 12
  • Gedebuk i neon på byens vandtårn

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.