Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_admin_bar_init' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
meetthelocals Fredbjerg - Himmerlands Vestkyst
Select Page

Den lille landsby Fredbjerg ligger smukt placeret i Trend Ådal og med Uhrehøje Plantage som nærmeste nabo, er naturen lige udenfor døren.

Uhrehøje Plantage blev etableret, da man ønskede at standse den sandflugt, der hærgede de store åbne hedeområder i årene op til 1900-tallet. Sognerådet i Strandby-Farsø kommune valgte i 1918 at opkøbe 3 ejendomme i området for at etablere en plantage. Tilplantningen begyndte i 1919, og allerede 6 år senere stod plantagen med 66 ha i fuldt flor. Tilplantningen fortsatte indtil 1941 og Plantagen er i dag på 200 ha, og er et fantastisk stykke natur plantet på istidens store moræne bakker. Beboerne i Fredbjerg og Omegn bruger Uhrehøje Plantage flittigt til afslapning og opladning for krop og sjæl til fods, på mountainbike og på hesteryg.

Plantagen har kommunens eneste mountainbikerute, der giver gode muligheder for tempo og udfordringer på mountainbike. Ruten er 14 km lang, har en højdemeter på 230 i et fantastisk varieret terræn med både grusveje og skov. Egentlig er der to ruter, hvor den hvide er lidt nemmere, med en længde på 11,5 km og en højdemeter på 170.

I Uhrehøje Plantage er der også mulighed for teambuildingskurser med aktiviteter i skoven, der blandt andet kan omfatte klatring, rappelling og high-rope, der er gang fra platform til platform højt oppe i trækronerne.

I udkanten af Plantagen passerer man det sted, hvor den nu forsvundne Fredbjerg Kirke tidligt i middelalderen var placeret. Kirken er nævnt i et brev til paven i år 1216. Fra arkæologiske udgravninger, ved vi, at kirken har været en stavkirke, der omkring år 1400 blev nedtaget. Vi kender ikke grunden, men i J.M.Thieles bog: Danske folkemindesagn, fra 1843, står nævnt en historie om to jomfruers mord på hver deres forlovede, hvilket skulle være årsagen til nedtagningen af kirken.

Plantagen er navngivet efter den gruppe af gravhøje, der befinder sig på den sydvendte side af skoven. I alt befinder der sig 20 ikke udgravede gravhøje i plantagen, hvilket bevidner, at området her har været beboet og brugt af mennesker siden oldtiden.

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_admin_bar_render' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287