fbpx
Select Page

Flejsborg er en lille landsby placeret centralt mellem Løgstør, Aars og Farsø.

I byen har de lokale et hyggeligt sammenhold med hinanden, hvilket især kan mærkes i juletiden. Landsbyens traditioner afspejler sig nemlig bl.a. i det årlige julearrangement med juletræstænding og dans om juletræet. Her mødes de lokale, voksne og børn, for at synge julesange og køre veterantraktorer igennem byens naturrige område. Dagen bliver rundet af i Flejsborghus, hvor  der hygges med gløgg, æbleskiver, kaffe og kakao.

Flejsborghus er byens samlingssted til mange aktiviteter. Gennem årene er forsamlingshuset blevet brugt til mange fester, arrangementer og også gymnastikopvisninger. Derfor har huset dannet rammen om mange gode stunder og oplevelser for de lokale – et sted mange har en særlig tilknytning til. Og i byen bliver flagallén altid sat op når der sker noget lokalt.

Byen har sin egen smukke lille kirke med tilhørende træ-klokketårn og en klokke fra Frankrig. Kirkens lille kimeklokke blev erstatet med tårnet i 2002 – og landsbyen har ellers ikke har haft et tårn siden 1670, hvor det daværende tårn styrtede til jorden, da Kong Frederik d. 3. forsømte at vedligeholde det.

Bag kirken er Flejsborg Skydecenter placeret – et populært center og attraktion for både lokale og besøgende udefra. Centeret har over 300 medlemmer, og er et sted hvor alle kan komme og prøve at skyde – med eller udenjagttegn. Her bliver der også afholdt mange poterabender, firmaarrangementer, venindeture osv. I 2019 har centeret også været vært til DM i Compak Sporting.

Flejsborg er desuden placeret lige ved siden af Gatten som mange kender som Golfbyen Himmerland. Det er her Himmerland Golf & Spa Resort og Himmerland Golfklub er placeret – værter til en af Danmarks største sportsbegivenheder, golfturneringen Made in Denmark. Her kan der komme op til 80.000 besøgende gæster forbi området imens turneringen står på.

Selvom landsbyen er lille har den derfor med sit område meget at byde på. Om landsbyen fortæller borgeren Bente Jørgensen: ”Der er heldigvis kommet en masse nye beboere. Tæt på fjorden og skøn udsigt. Søde mennesker”

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.