Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_admin_bar_init' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287
meetthelocals Fjelsø - Himmerlands Vestkyst
Select Page

Velkommen til Fjelsø.

I centrum af landsbyen ligger byens gadekær: ”søen”. Dette er samlingspunkt for alle aldre, hvor der ofte bliver fisket, mens den for andre er omdrejningspunkt for gåture, løbeture, madpakketure mm.

Vi er et oplagt bosætningssted for børnefamilier, da vi har både ”Fjelsø Friskole” og vuggestue/børnehave ”Mariehønen”. Begge institutioner er med til at skabe en tryg opvækst for vores børn og unge – og de tilfører byen liv og holder alle aldre i gang.

Fjelsø byder desuden på et meget rigt foreningsliv, bl.a. Fjelsø Seniorer, idrætsklub, FDF, 4H, beboerforening, fodboldforening mm. I byen finder du ydermere et aktivt kultur- og forsamlingshus, vognmandsvirksomheder, mælkeproducenter, og en gammeldags smedje.

Hvor Fjelsø stopper mod nordvest ligger Klotrup. Fjelsø-Klotrup har altid arbejdet tæt sammen og udgør tilsammen et lille samfund med 150 husstande. I Klotrup er udflugtsmålet ‘Soluret’. Her møder du ofte cyklister, der har brug for en pause på deres cykeltur rundt i det naturskønne område.

Fjelsø ligger naturskønt nær Simested ådal kun godt 5 km syd vest fra indkøbsbyen Aalestrup. Fjelsø er den sydligste by i Vesthimmerlands kommune, og byerne Viborg og Hobro kan i bil nås på 30 min. mens Aalborg kan nås på 50 min.

I Fjelsø er vores uofficielle motto ‘Lille og vågen’, fordi der er gang i byen året rundt. Dette er samtlige foreninger og institutioner medvirkende til: Julemarked, Flæskegilde, Bankospil, Ladies Night, Skolemusical, Søfest, fælles vogn til Knaberfest i nabobyen Aalestrup – og vi kan blive ved.

Er du interesseret i at høre mere, så kan du finde os på facebook: ‘Fjelsø-Klotrup’.

Udforsk en anden landsby

Klik, Træk og Zoom: Få et overblik over Vesthimmerland

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wp_admin_bar_render' not found or invalid function name in /var/www/himmerlandsvestkyst.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287