fbpx
Select Page

LIMFJORDENS HAVNE

@hedegaardmaryna
Susanne-Tolstrup
Susanne-Tolstrup
erik_ruby-Aggersund-broen-1-1030x773
Løgstør-lystbådehavn-06-1030x687
annettedrastrup-Hvalpsund-lystbådhavn-1030x773
thomasagerholm-Aggersund-1030x1030
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Langs Limfjorden finder du en perlerække af fine lystbådehavne. De er stemningsfulde rejsemål, hvad enten du kommer til vands eller lands. Sæt sejlet eller pak cykeltasken, og tag fx på den her lille tur rundt til en håndfuld af de allerhyggeligste.

Første stop på turen er ved Rønbjerg Havn; et sted med mange sjove aktiviteter for både børn og voksne. Du kan blandt andet tage til Landal Rønbjergs tropiske badeland, eller du kan besøge klatre- og udfordringsbanen i skoven. Der er endda mulighed for at komme på sælsafari med Livø-færgen Miniline, som afgår fra Rønbjerg. Hvis du hellere vil med videre, er næste stop Livø Havn. Livø er kendt som naturens stillekupé og rummer stort set hele Danmarks natur (bortset fra klipper) og en lækker jazzfestival i august. Tilbage på fastlandet finder du Hvalpsund Havn, hvor du kan opleve et aktivt havnemiljø med traditionel fiskeindustri og gode spisesteder. Løgstør Havn er sidste stop på turen, og her kan du gå på opdagelse i det maritime. Mærk historiens vingesus med et besøg på Limfjordsmuseet, hvor du og familien også kan lære om fiskeri og søfart og kæle for en fladfisk i Oplevelsescentret. Langs havnen i Løgstør finder du restauranter med liv og hygge udenfor om sommeren. Det er også i Løgstør, du kan proviantere til dit videre togt på fjorden, og i september kan turen afsluttes på festlig vis til Maritim Festival med sejlads, store træskibe, musik og god stemning i den venlige muslingeby.

Læs mere om Limfjordens havne og aktiviteter på VisitVesthimmerlands hjemmeside.

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.