fbpx
Select Page

FRA ISTID TIL NUTID

@oehopperne
barewunderbar-Herregården-Hessel-1030x773
klintvæg-1030x1030
Limfjordsmuseet-1030x687
Løgstør-lystbådehavn-06-1030x687
frankosbaeck-Ertebølle-2-Frank-vil-også-gerne-have-at-vi-tagger-Fur-Museum-da-dette-fossil-fra-Ertebølle-er-til-at-finde-hos-dem-1030x772
ertebølle klint
DCIM100MEDIADJI_0115.JPG
wolfnina-Ertebølle-vil-gerne-se-markedsføringsresultat-hvis-billedet-bruges-andre-steder-end-Instagram-nina@kommunikationmedkant.dk_-1030x1030
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Turen ind i fortiden går gennem fem forskellige områder langs kysten. Første stop er Lovns Halvø, hvis landskab er præget af bakker fra istidens aflejringer. Smeltevand og regnvand har furet landskabet og dannet slugter og blottet de op til 250.000 år gamle lag af moræneler.

Endnu længere tilbage i tiden kan du se med det blotte øje i Ertebølle 18 km længere mod nord, hvor 55 mio. års tektonisk og vulkansk aktivitet kan aflæses i de vandrette ler- og askelag i den 28 m høje molersklint på Ertebølle Hoved. Moleren er rig på fossiler, og stranden er fyldt med forstenet træ og søpindsvin og flinteredskaber lavet af ophavsmændene til ertebøllekulturens verdensberømte køkkenmødding af østers- og muslingeskaller fra yngre jægerstenalder.

Herfra går turen til Danmarks største vikingeborg, Aggersborg, hvor du får en god fornemmelse for Limfjordens betydning for vikingerne for 1.000 år siden. 17 km fra Aggersborg ligger Vitskøl Kloster fra 1158, hvor du blandt andet kan besøge cisterciensermunkenes imponerende krydderurtehave med flere end 100 lægeurter.

Til sidst går turen til Muslingebyen Løgstør eller Herregården Hessel og dermed ind i nyere tid. På Hessel kan du opleve, hvordan en dansk herregård så ud i 1800-tallet, mens du i Løgstør kan se Nordjyllands længste museumsgenstand, Frederik den VII’s Kanal. Tidsrejsen kan foretages forfra eller bagfra efter temperament.

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.