fbpx
Select Page

De lokale anbefaler

MOGENS “LIVSNYDER” LYNGE, FOTOGRAF

Mogens er født i Løgstør, og han er kendt fra TV 2 Vejret for sine imponerende vejrbilleder fra Løgstør og omegn. Han holder meget af at bo ved vandet, som han har brugt flittigt igennem hele sit liv, både som fotograf og til sin egen private fornøjelse. Mogens’ tips drejer sig meget naturligt om oplevelser langs vandet i Løgstør.

  • Jeg har flere forskellige yndlingssteder i Løgstør. Fx holder jeg utroligt meget af området omkring havnen, hvilket er ret tydeligt, når man ser mine billeder. Særligt om sommeren er der en helt vidunderlig stemning. Altid liv og mennesker – og altid nogle at snakke med, fx lystsejlere. Det er et folkefærd, som forstår at nyde livet. Ligesom mig.
  • Hver morgen går jeg morgentur med min hund, og ofte spadserer vi ud langs Frederik den VII’s Kanal. Selv om kanalen ikke har været i brug i snart 90 år, fremstår den stadig autentisk med sine fortøjningspæle, kanalbetjenthuse og drejebro. Man mærker virkelig et strejf af historiens vingesus.
  • Både havnefronten og kanalen kan også opleves fra vandsiden, fx i kajak eller i en af Limfjordsmuseets robåde. Det er en helt anden måde at se byen på, og på en vindstille dag er det simpelthen noget af det bedste, jeg ved.

BODIL NYMARK, SNAPSEURTESAMLER

Bodil er tilflytter og oprindeligt fra Samsø. Hun flyttede til Hvalpsund pga. beliggenheden og for at være tæt på Limfjorden, hvor hun og hendes mand ofte har sejlet. Bodil er velbevandret udi fjordlandskaberne, hvor hun samler urter til at dyrke sin passion for kryddersnaps. Det kan du læse mere om på bodil-nymark-kryddersnapse.dk, hvor du også kan booke en smagning med snapseforedrag.

  • Hvis jeg kun må nævne tre af mine favoritsteder, må et af dem bestemt blive Hvalpsund, som er et dejligt sted ved vandet med badestrand, bådehavn og et skønt havnemiljø. Går du en tur på havnen, mærker du straks stemningen. Har du lyst til en længere gåtur, så tag stranden hele vejen om pynten eller gå ad den afmærkede blå vandrerute, hvor du kommer forbi Herregården Hessel.
  • Hessel er nemlig i sig selv helt klart et besøg værd, både når der er arrangementer, og når der ikke er. Det er som at træde ind i en tidslomme fra 1800-tallet. Gå en tur gennem stuerne i stuehuset, sæt dig bag laden og nyd udsigten over fjorden.
  • Og så synes jeg, at man heller ikke kan komme uden om Trend. Der er en fantastisk børnevenlig strand, som samtidig er genial til surfing. Jeg kommer der selv og bor på campingpladsen i Trend hele sommeren.

KARIN WINTHER, NATURVEJLEDER

Karin er naturvejleder i Vesthimmerlands Kommune, hvor hun driver sin Naturekspedition. Året rundt guider og inspirerer Karin børn og ældre og alle derimellem til at opleve naturen på nye spændende måder. Hjemmesiden naturekspeditionen.dk er en rig kilde til tips og idéer, og her kommer tre af Karins personlige favoritter.

  • Et af mine absolutte favoritsteder er Lovns med sit magiske krogede egekrat og istidslandskabet med sjældne vilde orkidéer ned mod Limfjorden. Det er bare så flot.
  • Og så er jeg helt vild med Livø. Det er nærmest hele Danmark i miniformat. På en enkelt dag kan du opleve alle Danmarks naturtyper (på nær klipper). På øen går tiden i stå, og kroppen fyldes med lykkehormoner i naturens ro. Det er helt fantastisk!
  • Et tredje sted, som er helt specielt for mig, er, når du parkerer ved Næsbydale P-pladsen. Det er Vesthimmerlands flotteste parkeringsplads. Og endnu flottere er gåturen ned gennem istidskløften med sjældne botanik på skrænterne og videre ned til Limfjorden, hvor stranden er fuld af fossiler, hvis du har øjnene med dig.
5-naturoplevelser-himmerlands-vestkyst4-1030x684
Kopi-af-annesofieeeeee-Herregården-Hessel
Næsbydale-1-1030x687
Kopi-af-Løgstør-Grunde-Fyr-4-1030x687
Kopi-af-Kajak_Mogens-Lynge-14-1030x389
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...