fbpx
Select Page

ALBUERUM, ØRENLYD, HJERTEVARME OG SJÆLEFRED PÅ LIVØ

annettedrastrup-Livø-2
Livø-06-1030x684
lisbethbp-Livø-6-1030x773
kjoegemester-1030x1030
annettedrastrup-Livø-3-1030x1030
maja.scholer-Livø
michael.j.jensen-Rønbjerg-Livø-færge-1030x579
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.   

Der er bare noget over små øer. De ægger til, at man lægger hverdagen bag sig og for en stund accepterer, at man er uden for rækkevidde. At man for en gangs skyld bare er sig selv. Og at alt liv, næring og underholdning skal findes i øens egen natur og muligheder. Det er særligt sandt for Limfjordens mest isolerede ø, Livø, som med sine bare 9 faste beboere og 3,3 kvadratkilometer er Danmarks 48.-største ø.

Her er ingen biler, så de eneste lyde, du hører, er naturens egne; biernes summen, vinden i træerne og uglernes tuden. Nyd roen med en dyb nattesøvn eller to hos Livø Feriecenter, og oplev øen om dagen på gåture mellem hede og strandeng, smukke lysninger, stille moser og hyggelige søer. Øens selvforsynende økogård, Livø Avlsgaard, producerer oksekød og brødkorn af tårnhøj kvalitet og er et af meget få steder i landet, hvor du kan få certificeret økologisk øhonning fra gårdens bier. Køb produkterne hos øens købmand, eller smag dem på Livø Kro, der tilbyder sit rustikke landkøkken i forbindelse med Livø Feriecenter.

Både kro, købmand, campingplads og feriecenter ligger i øens eneste landsby, som er udgangspunktet for en række underholdende aktiviteter, fx fotofortællinger og podwalks og mærkede ruter til formidlingsspots om øens historie. I august får fuglesang og bølgeskvulp musikalsk akkompagnement fra festivalen LIVØjazz, som for en stund gør øen til et af de absolut hyggeligste hjørner af landet at slå sit telt op eller lægge sin båd til.

Yderligere informationer om Limfjorden og Livø, kan findes på VisitVesthimmerlands hjemmeside.

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.