Select Page

5 NATUROPLEVELSER

5-naturoplevelser-himmerlands-vestkyst4-1030x684
DCIM100MEDIADJI_0029.JPG
5-naturoplevelser-himmerlands-vestkyst2-1030x773
5-naturoplevelser-himmerlands-vestkyst3-1030x773
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Vilsted Sø – Nordjyllands største ferskvandssø

Kun et stenkast fra Himmerlands Vestkyst ligger Nordjyllands største ferskvandssø, Vilsted Sø, i et smukt rekreativt område, hvor du kan leje en robåd, kano eller fiske og observere det rige fugleliv året rundt. Rundt om søen er der lavet et fint stisystem, som gør det let at færdes både til bens og på cykel – eller til hest. Oplevelsen kan fuldendes ved at tilbringe natten i et af søområdets opstillede shelters.

Gåtur på Lovns Halvø

På den fredede Lovns Halvø finder du 20 kilometer med afmærkede stier, der guider dig til halvøens mest interessante vandreture. Stierne bugter sig gennem slugter med egekrat, langs kystens skrænter og gennem både skov og hede. Får du brug for en pause, kan du finde læ for vinden på stranden og se digesvalerne flyve ind og ud af hullerne i skrænten.

Livø – bilfri og økologisk

Livø er en stille oase midt i fjorden. Her lever den vilde, danske natur i bedste velgående, og øen er fredet og helt uden biler. Oplev en enestående variation i landskabet og øens omfattende biodiversitet, der understøttes af, at Livøs eneste landbrug drives økologisk.

Vandsport ved Trend

På stranden ved Trend kan du boltre dig i de blå bølger med kitesurfing og windsurfing året rundt. Er du til et mere roligt møde med vandet, indbyder stranden også til almindelig badning for både børn og voksne. Stranden er lavvandet, hvilket skaber de perfekte rammer for både surfere og børnefamilier.

Molersklinten ved Ertebølle

Ertebølle er et besøg værd af flere årsager. Ikke alene er stranden velegnet til badning, men hvis du spadserer lidt ned ad stranden mod syd fra badebroen, møder du en strækning med 20 m høje skrænter med tydelige lag af aflejret moler og aske – de ældste 55 mio. år gamle. Stranden er rig på fossiler og forstenet træ og havdyr og et must for geologi- og arkæologientusiaster. 

For flere naturoplevelser, tjek temasiden Vind i håret og røde kinder.