fbpx
Select Page

5 NATUROPLEVELSER

@nannafriis
5-naturoplevelser-himmerlands-vestkyst4-1030x684
DCIM100MEDIADJI_0029.JPG
5-naturoplevelser-himmerlands-vestkyst2-1030x773
5-naturoplevelser-himmerlands-vestkyst3-1030x773
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Vilsted Sø – Nordjyllands største ferskvandssø

Kun et stenkast fra Himmerlands Vestkyst ligger Nordjyllands største ferskvandssø, Vilsted Sø, i et smukt rekreativt område, hvor du kan leje en robåd, kano eller fiske og observere det rige fugleliv året rundt. Rundt om søen er der lavet et fint stisystem, som gør det let at færdes både til bens og på cykel – eller til hest. Oplevelsen kan fuldendes ved at tilbringe natten i et af søområdets opstillede shelters.

Gåtur på Lovns Halvø

På den fredede Lovns Halvø finder du 20 kilometer med afmærkede stier, der guider dig til halvøens mest interessante vandreture. Stierne bugter sig gennem slugter med egekrat, langs kystens skrænter og gennem både skov og hede. Får du brug for en pause, kan du finde læ for vinden på stranden og se digesvalerne flyve ind og ud af hullerne i skrænten.

Livø – bilfri og økologisk

Livø er en stille oase midt i fjorden. Her lever den vilde, danske natur i bedste velgående, og øen er fredet og helt uden biler. Oplev en enestående variation i landskabet og øens omfattende biodiversitet, der understøttes af, at Livøs eneste landbrug drives økologisk.

Vandsport ved Trend

På stranden ved Trend kan du boltre dig i de blå bølger med kitesurfing og windsurfing året rundt. Er du til et mere roligt møde med vandet, indbyder stranden også til almindelig badning for både børn og voksne. Stranden er lavvandet, hvilket skaber de perfekte rammer for både surfere og børnefamilier.

Molersklinten ved Ertebølle

Ertebølle er et besøg værd af flere årsager. Ikke alene er stranden velegnet til badning, men hvis du spadserer lidt ned ad stranden mod syd fra badebroen, møder du en strækning med 20 m høje skrænter med tydelige lag af aflejret moler og aske – de ældste 55 mio. år gamle. Stranden er rig på fossiler og forstenet træ og havdyr og et must for geologi- og arkæologientusiaster. 

For flere naturoplevelser, tjek temasiden Vind i håret og røde kinder.

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.