fbpx
Select Page

24 TIMER PÅ HIMMERLANDS VESTKYST

@mathiasbachlaursen
tinabruun55
Kopi-af-klar_parat_sund-Frederik-d.-VIIs-Kanal-1030x1030
DCIM100MEDIADJI_0030.JPG
Kopi-af-Livø-06-1030x684
Kopi-af-Løgstør-Ema-2-1030x579
Kopi-af-piagoul-Ertebølle-1030x773
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Start dagen med en formiddagsvandring gennem det flotte landskab i Lovns Halvøs dramatiske former og sjældne botanik. Når du hører en rumlen i maven, er det tid til frokost, som du snupper på den traditionsrige Hvalpsund Færgekro, der serverer egnens mest fantastiske stjerneskud.

Herfra triller du gennem Strandby og tager et kig på verdens største drejede krukke hos keramikeren Askel Krog, som blot er en af mange dygtige kunsthåndværkere i området. Det er den lige vej mod Ertebølle, hvor du skal se den 28 m høje molersklint både fra toppen af den og fra stranden, hvor du også kan tage en kvik dukkert fra badebroen.

Efter badet forkæler du dig selv med kaffe og hjemmebag på Næsbydale Badehotel, som giver dig fornyet energi til at besøge Limfjordsmuseet på Løgstør Havn. Her kan du næsten allerede dufte de friske limfjordsmuslinger, som restauranten Kanalfogedens Køkken damper 50 m fra museet, hvor du bænker dig til en velfortjent middag.

Efter en lang og tiltrængt nattesøvn på fx et hyggeligt B&B kan du som afslutning på dine hastige 24 timer langs Himmerlands Vestkyst besøger Glenholm Vingård – en vaskeægte nordjysk vinproducent. Her kan du komme på rundvisning og vinsmagning og evt. afslutte den med en frokost i orangeriet, inden du drager videre ud i landskabet. Kør forsigtigt.

Se alle de skønne oplevelser og flere på VisitVesthimmerlands hjemmeside.

Find mere inspiration til din ferie langs Himmerlands Vestkyst

90 km. Limfjord

Kulinariske oplevelser

Tårnhøj råvarekvalitet og adskillige dygtige køkkener til at servere herlighederne for dig gør Himmerlands Vestkyst til et oplagt rejsemål for eventyrlystne gastronauter.

Børneoplevelser

Himmerlands Vestkyst byder på masser af muligheder for at aktivere ungerne med sjove oplevelser på vandet og langs kysten. Fra fri leg og ballade til lærerige arrangementer, ekspeditioner, krabbefangst og sælsafari.

Maritim stemning

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

 

 

Oplevelser for alle

Himmerland byder på en imponerende variation af underholdende, lærerige, hyggelige, lækre og spektakulære oplevelser langs den 90 km lange vestkyst. Der er fede muligheder for ung som gammel, høj som lav, tyk som tynd og alle derimellem.

Natur oplevelser

Frisk luft, sol på næsen og rødmen i kinderne. Hvor vidunderligt er det ikke, at de smukkeste oplevelser som regel er ganske gratis? Her er fem idéer til skønne naturoplevelser, du aldeles kvit og frit kan tage hjem fra dit besøg ved Himmerlands Vestkyst.

Camping

Himmerlands Vestkyst byder på 90 km limfjord hvor rige naturoplevelser er i højsæde. Her er der oplagte muligheder for at koble af fra hverdagen i naturskønne områder, og udfordre familien i aktiviteter på forskellige stier og ruter eller i Limfjorden.

Aktiv ferie

Er du sprængfyldt med energi, når du holder ferie? Eller har du lyst til at blive det? Så er Himmerlands Vestkyst den helt rigtige destination.

24 timer på Himmerlands vestkyst

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Muslingebyen

Navnet ’’Løgstør’’ nævnes første gang i år 1514, men i de senere år er byen også kendt under navnet Muslingebyen pga. sin centrale placering i Limfjordens muslingekultur. Byen har en rig historie og et spændende købstadsmiljø.

Livø

Effektivt afskærmet fra den nærmeste landevej af 4-5 km himmelblå limfjordsbølger gemmer en af himmerlandskystens bedst bevarede hemmeligheder sig. Der er ingen biler på Livø, og øens jordbrug drives 100 % økologisk. Tag og over og lad skægget stå i en weekends penge, og lad roen og velværen sænke sig over familien.

Fra istid til nutid

Vesthimmerlands natur- og kulturlandskaber giver et enestående indblik i Danmarks historie gennem 55 mio. år. Fra fossiler over stenalderkulturer og vikingeborge til middelalderklostre og 1800-tals-herregårde.

Strande

90 km vestvendt kystlinje giver rig mulighed for at hive et par dage ud af feriekalenderen til at slikke sol på stranden, mens ungerne bader og leger i sandet.