Select Page

24 TIMER PÅ HIMMERLANDS VESTKYST

Kopi-af-klar_parat_sund-Frederik-d.-VIIs-Kanal-1030x1030
DCIM100MEDIADJI_0030.JPG
Kopi-af-Livø-06-1030x684
Kopi-af-Løgstør-Ema-2-1030x579
Kopi-af-piagoul-Ertebølle-1030x773
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

90 km vestkyst kan ikke opleves på et enkelt døgn. Men hvis 24 timer er, hvad du har, er her et bud på den optimale udnyttelse af din tid.

Start dagen med en formiddagsvandring gennem det flotte landskab i Lovns Halvøs dramatiske former og sjældne botanik. Når du hører en rumlen i maven, er det tid til frokost, som du snupper på den traditionsrige Hvalpsund Færgekro, der serverer egnens mest fantastiske stjerneskud.

Herfra triller du gennem Strandby og tager et kig på verdens største drejede krukke hos keramikeren Askel Krog, som blot er en af mange dygtige kunsthåndværkere i området. Det er den lige vej mod Ertebølle, hvor du skal se den 28 m høje molersklint både fra toppen af den og fra stranden, hvor du også kan tage en kvik dukkert fra badebroen.

Efter badet forkæler du dig selv med kaffe og hjemmebag på Næsbydale Badehotel, som giver dig fornyet energi til at besøge Limfjordsmuseet på Løgstør Havn. Her kan du næsten allerede dufte de friske limfjordsmuslinger, som restauranten Kanalfogedens Køkken damper 50 m fra museet, hvor du bænker dig til en velfortjent middag.

Efter en lang og tiltrængt nattesøvn på fx et hyggeligt B&B kan du som afslutning på dine hastige 24 timer langs Himmerlands Vestkyst besøger Glenholm Vingård – en vaskeægte nordjysk vinproducent. Her kan du komme på rundvisning og vinsmagning og evt. afslutte den med en frokost i orangeriet, inden du drager videre ud i landskabet. Kør forsigtigt.

Se alle de skønne oplevelser og flere på VisitVesthimmerlands hjemmeside.